fbpx

Evangelisatie is mijn lust en mijn leven. Ik vind het enorm mooi om in gesprek te zijn met mensen, hun verhaal te horen en in gesprek te zijn over het doel van het leven. Ik hoop de jongeren die we spreken te inspireren en/of te ondersteunen in deze zoektocht. Ook hoop ik andere christenen te inspireren om meer proactief te zijn om mensen in contact met God te brengen.

In het dagelijkse leven werk ik in de bouw, ben getrouwd en heb drie jonge dochters. Toch weerhoud mij dat niet om komende zomer (2015) in de eerste week van augustus naar de Spaanse badplaats Lloret de Mar af te reizen. Vorig jaar zijn we met ons gezin hier geweest en hebben we contacten met christenen ter plaatse gelegd. Dit jaar hoop ik met 25 vrijwilligers opnieuw naar deze populaire badplaats te gaan om jongeren die van God losgeslagen zijn met God in aanraking te laten komen. Samen met Arjan Kriger bereiden we deze reis én de oprichting van een stichting voor.

In de afgelopen 12 jaar ben ik bij Stichting Naar House werkzaam geweest, als vrijwilliger, bestuurder en werknemer. Bij de muziekevenementen (dance, hardstyle, hardcore, house) hadden we erg mooie gesprekken met de jongeren, maar wat bij me knaagde was dat het vaak eenmalige contacten waren. Binnen naar House mocht ik evangelisatiecampagnes in Renesse gaan organiseren en leiden om de jongeren tijdens hun vakantie in contact te brengen met God. We zagen dat er tijdens deze weken heel bijzondere dingen gebeurden, doordat er een opbouw van de relaties was. Het mooie was dat er soms groepen jongeren naar ons toekwamen die eerst niet of nauwelijks met God bezig waren en daar ook niet over durfden te praten met elkaar. Ze zijn er na een gesprek dan toch over gaan nadenken en praten.

Zelf ben ik wel gelovig opgevoed en ging ik elke week naar de kerk. Jongeren die net als ik netjes in de kerk zitten, zijn niet beter dan feestbeesten in Llort de Mar. Je kunt net als ik elke week fysiek in de kerk zijn, maar er toch niet zijn. Altijd in de McDonald’s zijn, maakt je ook geen hamburger. Ik heb ontdekt dat als je je leven in verbinding met God brengt, je laat inspireren en leiden door God dat dat zo bevrijdend is. Uit je leven willen halen wat er in zit is eigenlijk net als fossiele brandstof. Op een gegeven moment ontdek je dat de voorraad niet oneindig is, dat je er eigenlijk aan verslaafd bent, dat je jouw milieu ermee verziekt en dat het je niet brengt waar je wilt komen. Schakel daarom over naar Jezus, DE duurzame energiebron voor je leven die nooit ophoudt. Sta niet langer stil bij alle investeringen in oude energie die je in het verleden hebt gedaan, want de energie die God je geeft, verdient zich in no time terug!

Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor de algemene aansturing. Concreet houd dit in dat ik de organisatie van de reis verzorg, de intakegesprekken van deelnemers, de website, publiciteit, planning, inkoop, marketing en de PR.

Meer info over me op www.dirk-janboerman.nl.